Artteràpia a l’Institut Rafael Campalans

Per tercer any consecutiu continuem amb el projecte d’Artteràpia a l‘Institut Rafael Campalans per aquest curs 2021-22. S’estan portant dos grups d’alumnes que cada setmana fem sessió d’Artteràpia perquè puguin tenir un espai on desplegar les seves capacitats creadores que són les capacitats i recursos per el seu viure i on poder fer un treball sobre les seves dificultats per millorar tant la relació amb sí mateix com la relació amb els altres.

Tallers d’Artteràpia a l’Institut Escola La Greda

Aquest curs 2021-22 amb ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot) hem continuat amb els tallers d’Artteràpia als alumnes de primer i segon d’ESO a l’Institut Escola La Greda d’Olot, que s’ha constituït com a nou Institut a la Garrotxa. És molt interessant veure com van desplegant la seva creativitat i com van descobrint altres formes de fer i de relacionar-se a partir de les propostes fetes.

Artteràpia a l’Institut Rafael Campalans

El projecte d’Artteràpia s’adapta a la nova realitat d’aquest curs 2020-2021

Les restriccions i limitacions que ens imposen l’actual pandèmia no han impedit que aquest curs 2020-2021 continuem duent a terme la proposta d’Artteràpia que vam engegar l’any passat amb l’artterapeuta Alícia Expósito –coordinadora del Màster Integratiu en Artteràpia de la UdG i membre de l’associació d’Artteràpia d’Olot-. Això sí, hem hagut d’obrir-nos a noves realitats i crear nous formats de relació i de trobada fent, entre altres coses, que les sessions es desenvolupin fora de l’horari lectiu de forma telemàtica. L’artteràpia proposa un espai de confiança, escolta i confidencialitat en el qual els i les alumnes poden desplegar les seves capacitats creatives, de joc i de comunicació a partir de propostes en diferents llenguatges artístics. Durant el procés creatiu, que es desenvolupa en petit grup, els alumnes descobreixen, es sorprenen i gaudeixen de la seva pròpia creativitat, que sempre és personal i singular. Aquest projecte d’Artteràpia s’integra en la dinàmica de l’Institut, fent partícips als tutors i coordinadors dels diferents nivells educatius, de tal manera que també contribueix a la millora dels resultats acadèmics i a la cohesió social.

https://agora.xtec.cat/iesrafaelcampalans/wp-content/uploads/usu1643/2021/02/image.png

Col·loqui Paral·lel d’Altrart amb Xevi Dorca

Divendres 23, Altrart (Associació d’Artteràpia Olot) va realitzar el segon Col·loqui Paral·lel d’aquesta tardor 2020 amb Xevi Dorca. Va ser un goig poder-lo entrevistar, ens va parlar del seu recorregut professional amb la dansa amb algunes anècdotes divertides i d’altres que no tant, on per aconseguir una vida d’èxit com la seva, ha hagut de treballar de valent i superar els moments complicats. Ens quedem amb la seva espontaneïtat, humor i alegria que transmet en Xevi i amb la seva intensitat emotiva que comparteix obertament.

EL CORPORAL DES DEL SENTIR, MOURE I BALLAR

Curs presencial.

Treballarem des del cos, des del sentir l’esquema corporal, explorant, movent, descobrint fins a fer sorgir la dansa de la imaginació íntima. Un fer cos que re-obra a altres formes d’escolta i de integració d’allò propi, que no se sap molt bé de què es tracta fins que apareix i agafa un lloc en el cos del sentir, del pensar, del fer o del somiar.

Dates: els dissabtes 30 gener, 27 febrer i 27 de març de 10h a 14h.

Lloc: Barcelona

Més informació: http://www.grefart.org/cat/el-corporal-des-del-sentir-moure-i-ballar/

Formació a La Grimpada al Cercle Garrotxa Ripollès de la XES

La Grimpada és un cicle de Coòpsules Formatives obertes i gratuïtes per a projectes de l’Economia Social i Solidària de la Garrotxa i el Ripollès. Ahir Altrart hi vam participar fent la formació sobre “Arrelament, Identitat i desenvolupament personal”. Van participar unes 25 persones molt implicades i amb molt d’interès. Van poder desplegar de les seves capacitats creatives que els serà molt útil per els seus projectes d’activitat professional.

Fotos: Alba Danés