Participació al World Art Therapy Conference

Carmen Oprea i el seu equip instalats a Canadà, han organitzat el World Art Therapy Conference, Congrés d’Artteràpia en format virtual del qual em van convidar per fer una xerrada sobre Atteràpia amb els alumnes d’instituts de secundària.

Aquí l’enllaç amb la informació:

https://www.artstherapies.org/course/world-art-therapy-conference

Jornada “Eines i recursos per implementar el servei d’assessorament en gestió emocional”

Participació en la jornada “Eines i recursos per implementar el servei d’assessorament en gestió emocional” de l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya.

En el minut: 01:01:22 Com s’aplica la gestió emocional des de l’àmbit cultural amb Alícia Expósito, Artterapeuta. L’Artteràpia a l’Institut Rafael Campalans d’Anglès.

Tallers a Espurna Camp

Altrart està coordinant el projecte d’Espurna Camp Garrotxa que consisteix en acompanyar, ajudar i facilitar que joves de 18 a 25 anys de la Garrotxa puguin dur a terme els seus propis projectes. Per això se’ls ofereix una sèrie de tallers, entre ells el d’Artteràpia per obrir a la creativitat i també a fer cohesió de grup on els joves es poguessin conèixer, compartir i començar a posar en marxa les seves idees.

Recursos Educatius de l’IME

Des d’Altrart, un curs més seguim amb els tallers de Recursos Educatius de l’IME (Institut Municipal d’Educació) on aquesta setmana vam anar al Parvulari de Sant Esteve d’en Bas a fer el taller “Construint-nos des del joc” amb els grups de p4 i p5. Els nens van gaudir de modelar el cos del company tot convertint-lo en escultura i donant lloc a la representació interna del que és per cadascú -casa i família-.

Artteràpia a l’Institut Rafael Campalans

Per tercer any consecutiu continuem amb el projecte d’Artteràpia a l‘Institut Rafael Campalans per aquest curs 2021-22. S’estan portant dos grups d’alumnes que cada setmana fem sessió d’Artteràpia perquè puguin tenir un espai on desplegar les seves capacitats creadores que són les capacitats i recursos per el seu viure i on poder fer un treball sobre les seves dificultats per millorar tant la relació amb sí mateix com la relació amb els altres.

Tallers d’Artteràpia a l’Institut Escola La Greda

Aquest curs 2021-22 amb ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot) hem continuat amb els tallers d’Artteràpia als alumnes de primer i segon d’ESO a l’Institut Escola La Greda d’Olot, que s’ha constituït com a nou Institut a la Garrotxa. És molt interessant veure com van desplegant la seva creativitat i com van descobrint altres formes de fer i de relacionar-se a partir de les propostes fetes.

Artteràpia a l’Institut Rafael Campalans

El projecte d’Artteràpia s’adapta a la nova realitat d’aquest curs 2020-2021

Les restriccions i limitacions que ens imposen l’actual pandèmia no han impedit que aquest curs 2020-2021 continuem duent a terme la proposta d’Artteràpia que vam engegar l’any passat amb l’artterapeuta Alícia Expósito –coordinadora del Màster Integratiu en Artteràpia de la UdG i membre de l’associació d’Artteràpia d’Olot-. Això sí, hem hagut d’obrir-nos a noves realitats i crear nous formats de relació i de trobada fent, entre altres coses, que les sessions es desenvolupin fora de l’horari lectiu de forma telemàtica. L’artteràpia proposa un espai de confiança, escolta i confidencialitat en el qual els i les alumnes poden desplegar les seves capacitats creatives, de joc i de comunicació a partir de propostes en diferents llenguatges artístics. Durant el procés creatiu, que es desenvolupa en petit grup, els alumnes descobreixen, es sorprenen i gaudeixen de la seva pròpia creativitat, que sempre és personal i singular. Aquest projecte d’Artteràpia s’integra en la dinàmica de l’Institut, fent partícips als tutors i coordinadors dels diferents nivells educatius, de tal manera que també contribueix a la millora dels resultats acadèmics i a la cohesió social.

https://agora.xtec.cat/iesrafaelcampalans/wp-content/uploads/usu1643/2021/02/image.png

Col·loqui Paral·lel d’Altrart amb Xevi Dorca

Divendres 23, Altrart (Associació d’Artteràpia Olot) va realitzar el segon Col·loqui Paral·lel d’aquesta tardor 2020 amb Xevi Dorca. Va ser un goig poder-lo entrevistar, ens va parlar del seu recorregut professional amb la dansa amb algunes anècdotes divertides i d’altres que no tant, on per aconseguir una vida d’èxit com la seva, ha hagut de treballar de valent i superar els moments complicats. Ens quedem amb la seva espontaneïtat, humor i alegria que transmet en Xevi i amb la seva intensitat emotiva que comparteix obertament.